Aramak İstediğiniz Kelimeyi Girip, Arama Butonuna Tıklayınız...

Saç Ekimi

Kişiye Özel İlgi AKTIP ta

Saç Ekimi

Saç Ekimi

Aktıp Hospital Saç Ekim Kliniği | Safir Fue Saç Ekimi

 

 

Safir Fue Saç Ekimi Aktıp Hospital’da

"Saç Ekiminde En Başarılı Teknik"

FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki saçlar kesilerek 1 mm olacak kadar kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Mikro Motor ucu, saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır kılın çıkış açısına uygun olacak şekilde deriye batırılıp çekilir. Kıl, folikül ve onu çevreleyen mikroskobik doku ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset ile nazikçe çekilir ve foliküler ünite gevsek tabandan ayrılarak gelir. Operasyondaki greftlerin zarar görmesini minimalize eden bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, zaman biriminde alınan greft sayısı da artmıştır. Foliküler üniteler bu şekilde toplandıktan sonra saçsız alanda açılan çok daha küçük deliklere yerleştirilirler. Her bir foliküler ünite ortalama 2 ile 3 folikül barındırır.

 

Son Teknoloji ile Sağlıklı, Doğal ve Kalıcı Çözüm

 

► Kesik veya dikiş izi bırakmaz.

► Kısa zamanda etkili sonuç verir.

► Saç ekiminde en başarılı yöntemdir.

 

Uzmanlarımız tarafından yapılan Fue saç ekimi tekniği ile kişiye özel çözümler sunuyoruz.

Saç ekim işlemi medikal bir işlemdir. Hastane ortamında uzman kontrolünde gerçekleştirilmelidir.

 


Saç Ekimi Nedir?

Saç ekim işlemi saçların yoğun olduğu ense kısmından alınan saç foliküllerinin saç kaybının olduğu kısımlara aktarılması işlemidir. Günümüzde hemen hemen her insanın problemi olan saç dökülmeleri ve beraberinde gelişen saç kayıpları yoğun yaşanan stresten kaynaklanabileceği gibi kişinin genetik yapısı ile de ilgilidir.

 

Saç Ekimi Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç ekimi sonrasında, iyileşme sürecinizi hızlandırmak ve en iyi sonuçları elde etmek için dikkatli bir bakım gereklidir. İlk birkaç gün başınızı yüksek tutarak yatmalı ve doktorunuzun önerdiği şekilde saçlarınızı nazikçe yıkamalısınız. Kaşıntı ve kabuklanma normaldir, ancak ekim yapılan bölgeyi kaşımaktan kaçınmalısınız. Ağır egzersizden ve doğrudan güneş ışığından kaçınarak, enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz. Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli kullanmak, dengeli beslenmek ve bol su içmek de iyileşme sürecini destekler. Ayrıca, takip randevularınızı aksatmadan giderek, iyileşmenizi profesyonel bir şekilde takip ettirmelisiniz.

 

Saç Ekimi Sonrası Kullanılması Gereken İlaçlar

Prednol: sabah akşam 1 er tane toplam 6/8 tane yeterlidir. Antibiyotik : 12 şer saat arayla 1 er tane 6 tane toplam yeterlidir. Aspirin Kan sulandırıcı: sadece sabahları 1 tane 3/4 tane yeterli. Parol: Ağrı kesici sadece ağrısı olursa kullanılması gerekmektedir.

 

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yapılan işlem sonrası aşağıda dikkat edeceğiniz maddeler sıralanmıştır. Bunlara uymanız oldukça önemlidir. Bu sayede hem ekilen köklerin sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi sağlanacak hem de köklerin topladığı bölge hızlıca iyileşebilecektir.

 

Saç Ekimi Sonrası Yasaklar

SİGARA İşlemden sonra 7 gün süresince sigara içmeyiniz.

ALKOL İşlemden sonra 7 gün süresince alkol içmeyiniz.

SAUNA-HAMAM İşlemden sonra 3 ay süresince hamam ve saunaya gitmeyiniz.

GÜNEŞLENME İşlemden sonra 3 ay süresince güneşlenmeyiniz.

SOLARYUM İşlemden sonra 3 ay süresince solaryuma girmeyiniz.

YÜZME İşlemden sonra 1 ay süresince deniz veya havuzda yüzmeyiniz.

SPOR İşlemden sonra 1 ay süresince spor aktivitesi yapmayınız.

AĞIRLIK KALDIRMA İşlemden sonra 1 ay süresince ağırlık kaldırmaktan kaçınmalısınız.

FİZİKSEL AKTİVİTE İşlemden hemen sonra bile hafif fiziksel aktivitede bulunabilirsiniz. Kısa ve hafif yürüyüşler, hafif kültürfizik hareketleri yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çok terlememenizdir. Hafif bir terlemenin olacağı düzeyde bu aktiviteleri kısa süreler ile yapabilirsiniz.

GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALMA Yukarıda 3 ay süresinde güneşlenmeden kaçınmanız önerilmiştir. Ancak güneşlenme amacı ile bile olmasa da günlük yaşamda veya iş yaşamınızda doğrudan güçlü güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Doğrudan güneş ışına maruz kalmaktan ilk 14 gün süresince kaçınmanız önemlidir. Başınızı sıkmayacak geniş ve temiz bir şapka giymenizi öneririz. Bu şapka size kliniğimiz tarafından verilecektir. Güneşin güçlü olduğu bir şehirde yaşıyorsanız veya yaz aylarında ise güneşten korunmayı 3 aya kadar uzatmanız oldukça faydalı olacaktır. Ekim işleminiz yaz aylarında yapıldı ise, yaz boyunca güneşten korunmayı ihmal etmeyiniz.

CİNSEL İLİŞKİ İşlemden sonra 14 gün süresince tavsiye edilmemektedir.

SAÇLARA ELLE TEMAS Saç ekimi sonrası saçların durumunu kontrol etmek için sıklıkla elle temas edilir. Bundan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü elle kontrol saçların köklerinde enfeksiyona neden olmaktadır. Follikülit dediğimiz kıl kökü enfeksiyonu oluşabilir. Küçük pembe-kırmızı oluşumlardır. Bazen uçları iltihap toplayabilir. Kaşıntılı olabilir. Bunları kesinlikle ellememelisiniz, çünkü diğer köklere yayabilirsiniz.

 

Saç Ekimi Sonrası Kullanılması Gereken Ürünler Nelerdir?

 

İşlem sonrası ilk 8 gün ilaçlar ve ilk 2 hafta yıkama sırasında bazı ürünleri kullanmanız gerekmektedir. Size verilen ilaçları düzgün ve saatlerine uygun bir şekilde kullanınız. Size verilen ilaçların neler olduğu, nasıl ve hangi saatlerde kullanılacağı, ayrıca bir detaylı form olarak verilecektir. İlk 14 gün size önerilen şampuanı kullanmanız önemlidir. Bu konuda bilgilendirme aşağıdaki yıkama bölümde yapılmıştır. İlk 14 gün size önerilen losyonu kullanmanız önemlidir. Bu konuda bilgilendirme aşağıdaki yıkama bölümde yapılmıştır. Doktorunuzun tavsiyesine göre nemlendirici sprey kullanmanız gerekebilir.

 

Dinlenme

Saç ekimi sonrası kesin bir yatak istirahatine gereksinim yoktur. Saç ekiminden hemen sonra her hangi bir aktivite planlamayıp, o gün ve geceyi dinlenerek geçirmeniz gerekir. Ekim sonrası günleriniz rahat geçecektir. Ayrıca her hangi bir gereksinim olmadığı halde bir hafta kadar işe gitmemek kendinizi rahat hissetmenizi, bir sürü soru ile karşılaşmanızı önleyebilir.

 

Uyku

İlk 3 gece yüksek yastık kullanmanız, hatta üst üste 2 yastık kullanmanız (yaklaşık 45 derecelik açı olacak şekilde), baş bölgesindeki şişliğin inmesi için önemlidir. Sırt üstü veya yan yatabilirsiniz. Ancak kesinlikle yüzükoyun yatmayınız. Ekim alanının yastığa değmemesine özen gösterin. Eğer tepe bölgenize ekim yapılmış ise sırt üstü yatarken de yastığın ekilen saçlara değme olasılığı var ise bir havlu rulo haline getirilerek boyun altına konulmalıdır. Böylece ekilen saçların yastığa teması önlenir.

 

Baş Bandı

Baş bandı kullanılması kafa bölgenizde şişlik oluşmasına karşı önlem sağlayacaktır. Baş bandının takılmasına ilk yıkamadan sonra başlanacaktır. Bu zaman kadar işlem sonrası bizim yapacağımız bandaj bu işlevi yerine getirecektir. Baş bandının takılmasına kliniğimizde yapılan ilk yıkamadan sonra başlanacaktır. Baş bandını 2 gün süresince takmanızı tavsiye ederiz.

DİKKAT: Baş bandı ile kesinlikle uyumayınız. Baş bandını temiz tutun arada bir yıkamanız iyi olacaktır. Baş bandını takıp çıkarırken elinizle çok genişleterek yapınız, ekilen saçlarınıza sürterek çıkmamasına özen gösteriniz.

 

Şapka

Hem güneşe, hem de diğer dış hava koşullarına (yağmur çiselemesi, toz gibi) karşı koruyuculuk sağlayacaktır. Bunun dışında hava durumu uygun ise ve kapalı mekanda şapka takmayın. Şapka takmaya işlemden sonra 5. gün başlayabilirsiniz. Şapkayı başınıza çok hafifçe oturtarak takınız, sıkıca yerleştiremeyiniz. Takarken iki elinizle başınıza hafifçe bırakır şekilde takınız ve çıkarırken iki elle yukarı doğru çekerek çıkarınız. Ekilen saçlarınıza sürtme hareketinin olmamasına dikkat ediniz. Şapkayı temiz tutun arada bir yıkamanız iyi olacaktır.

 

Saçların Yıkanması

Saç ekimi sonrası saçların yıkanması ve bakımı ekilen saçların sağlığı için oldukça önemlidir. Bundan dolayı çok hassas bir şekilde kurallarına uygun bir uygulama yapınız. Yıkama günleri ve yıkama şu şekilde olmalıdır.

 

· Operasyon günü, yıkama yok, baş bölgesinde bandaj var.

· Aynı gün herhangi bir işlem veya yıkama yok.

· Aynı gün (bazen 2. gün olabilir): Ekim sonrası yapılacak ilk yıkama 2 klinikte ekibimiz tarafından uygulanacaktır. Size ne zaman yapılacağının bilgisi verilecektir.

· 4 ile 10. gün evde yıkama: Klinikte yapılan ilk yıkamanın ardından, siz evde yıkama yapacaksınız. Yıkama öncesi size verilen losyon veya yağı kullanmaya başlayacaksınız. Bu uygulama her yıkama öncesi yapılmalıdır.

· Size önerilen losyonu veya yağı ekim bölgesine hafifçe parmak uçları ile dokunarak sürünüz. Losyon veya yağ tatbik işlemi elin yukarı aşağı hareketleri ile olmalıdır, sürtme şeklinde yapılmamalıdır. Losyon veya yağın 15-20 dakika süresince beklemesini sağlayınız. Daha sonra ılık suyla losyon veya yağı yıkayınız.

· Suyun ne soğuk ne de sıcak olmaması gerekir. Ilık su ile yıkanmanız önemlidir. Suyun şiddetinin de düşük olmasına dikkat ediniz. Şampuan ise sonraki aşamadır.

· Kafanızı önce ıslatarak başlamanız gerekiyor. Daha sonra size önerilen şampuanı elinizde yayıp köpürttükten sonra ekim yapılan bölgeye elinizi dokundurup kaldırarak tatbik ediniz. Kesinlikle elinizle sürtme hareketleri ile yaymaya kalkmayınız. Şampuanı yayarken yapılacak el hareketleri yukarı aşağı olmalı ve hafif hafif olmalıdır

· Saçlarınızın alındığı donör alanda ise parmak uçlarınızla yine hafif şekilde uygulama yapabilirsiniz. Daha sonra yine hafif şiddete su akışı ile şampuanın iyice uzaklaşmasını sağlayınız.

· Saç ekim bölgesine kurulama işlemi yapmayınız. Kesinlikle sürtme hareketi yapmayınız. Havlu kullanmayınız. Saç kurutma makinasını kullanmayınız.

· Kendi kendine kurumaya bırakılması tercih edilmelidir. Saç ekim bölgesi haricinde havlu kullanabilirsiniz. Yıkama sonrası ekim bölgesine sürtme işlemi yapmadan hafifçe ovalama şeklinde hafif masaj uygulamaları ile kan dolaşımını arttırınız.

· Saçların alındığı ense bölgesi veya diğer donör alanlarda rahatlıkla yıkanabilir. Bu bölgelere de losyon veya yağ sürmeniz kaşıntı oluşmasını azaltacaktır.

· Eğer fırsatınız varsa günde 2 kez (sabah ve akşam) yıkama işlemini yapmanız çok daha iyi olacaktır.

· 10 ile 14. gün yıkamalarda kabuk uzaklaştırma: Ekimden bu güne kadar kafanızda kabuklanma olacaktır. Losyon-yağ kullanımı ve yıkamalar bunları oldukça azaltacaktır. Operasyon sonrası oluşacak kabuklanmanın losyon ve yıkama ile uzaklaştırılması önemlidir. Böylece ekilen köklerin sağlıklı olması sağlanacaktır. Özellikle 10. günden sonra kabuklanmadan kurtulmak için masaj hareketlerini biraz daha sertleştirebilirsiniz. 10 ile 14. günler arası artık tüm kabuklardan kurtulmak gerekiyor.

· 14. günden sonra hiç kabuk kalmamış olması gerekir. Bu aşamada kabukların döküldüğünü gösteren fotoğraflarınızı kliniğimize yollamanız ya da gelip kliniğimizde çektirmeniz gerekiyor. Böylece sürecin gidişi hakkında sizi bilgilendirebileceğiz.

· 15. gün ve sonrası: Artık yukarıda söz edilen yıkama prosedürünü yapmanıza gerek yoktur. Losyon ve size önerilen şampuanı kullanmak zorunda değilsiniz. İsterseniz şampuana devam edebilirsiniz.

 

Saç Ekimi Sonrası Karşılaşılabilecek Olası Durumlar Nelerdir?

Bir cerrahi işlem geçirdiniz, bundan dolayı bazı durumlar ile karşılaşabilirsiniz:

AĞRI İşlemden sonra birkaç gün hafif ağrı olabilir. Bu durumda size reçete edilen ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.

ŞİŞLİK Ekim sonrası şişlik ve ödem beklenen bir durumdur. Şişlik kafa derisi, alın, bazı durumlarda gözler düzeyine kadar gelebilir. Şişlik 2 ile 5 gün kadar sürebilmektedir. Endişe edilecek bir durum yoktur. Şişliğe karşı önlemler şunlar olacaktır: Doktorunuzun kullanmanızı isteyeceği ilaçlar olası bir şişlik veya ödemin en kısa sürede normale dönmesini sağlayacaktır. Nasıl kullanılacağı ilaçlar hakkındaki bilgilendirme kağıdında vardır. Size verilen “baş bandını” ilk yıkamadan sonra kullanmaya başlayınız. 2 gün süresince takmanız, şişliğin alın bölgesinde oluşmasını önemli ölçüde engelleyecektir.

KAŞINTI Saç ekimi sonrası sık karşılaşılan bir durumdur. Tüm kafatasında olabilir. İyi bir bakım, yıkamaların zamanında yapılması, önerilen losyonun düzenli kullanılması kaşıntının önüne geçecektir. Ancak bazı kişilerde daha fazla olabilir. Saçlarınızın alındığı donör bölgede ise kaşıntı daha uzun 1-2 ay kadar sürebilir. Bu durumda kliniğimizle irtibata geçiniz, antihistaminik kullanmanız gerekebilir.

 

Fotoğraf Çekimi

Operasyondan önce kliniğimizde çeşitli açılardan fotoğraflarınızı çekeceğiz. Ayrıca hemen operasyon sonrası ve ilk yıkama sonrası da hastanemizde fotoğraflarınız çekilecektir. Ancak süreci izleyebilmemiz için daha sonra da belli aralıklar ile fotoğraflarınızın çekilmesi gerekmektedir. Bunlar işlem sonrası 14. gün, 1 ay, 3 ay , 6 ay 12 ay olacak şekildedir. Eğer Bartın'da iseniz kliniğimize gelip hem sizi görmemiz hem de fotoğraflarınızı çekmemiz çok faydalı olacaktır. Eğer gelemeyecek durumda iseniz fotoğraflarınızı bize yollamanız süreç takibi açısından çok faydalı olacaktır.

 

Saçlarım ne zaman çıkmaya başlar? Etkili sonuçları ne zaman görebilirim?

Ekimden hemen sonra 15 gün içinde ilk ekilen saçların büyüdüğü fark edilecektir. Bu durum bir süre daha devam eder ve 2-3 ay sonra ekilen saçlar dökülür. Dökülmenin ardından 3. ayda yeniden çıkmaya başlar ve bunlar artık kalıcı saçlardır. Saçlarınızın istenilen forma girmesi ise 1 sene sonunda olur.

 

Köklerin Alındığı Donör Bölgede Saçlar Yeniden Uzar Mı?

Hayır, uzamaz fakat kökler saç derisinin diğer bölgelerinde göre oldukça sık kök yapısına sahip olan ense bölgesindeki donör bölgeden alındığı için saçların seyrelmesi göze batmayacaktır. Alınan kökler aralıklı alındığından boşluklarda olmayacaktır. Bu bölgedeki kökler oldukça sıktır. Dıştan herhangi bir şekilde belli olamayacaktır. Ancak saçlar kaldırılıp, yakından bakılırsa alışkın bir göz o bölgeden saçların toplandığını anlayabilir.

 

Saçlarımı Saç Ekiminden Sonra Uzatabilir Miyim? Boyatabilir Miyim?

Çıkan saçlarınız kendi doğal saçlarınızdır ve aynı özellikleri taşır. Dolayısıyla saçlarınızı tarayabilir, kestirebilir, uzatabilir ya da isteğinize göre boyatabilirsiniz. Ancak aşağıdaki maddelere dikkat ediniz: 3-4 ay içinde yeni çıkmaya başlayan saçları tarak ile tarayabilirsiniz. Ancak fırça kullanma konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Fırçalama işlemi saçları daha güçlü veya şiddetli bir şekilde çekebilmektedir. Saçlarınızın bu aşamada hasarlanmaması önemlidir. Yeni çıkan saçları 6 ay süresince makine ile tıraş etmemelisiniz. Yeni saçlarınız 3 aydan sonra makas kullanılarak kısaltılabilir. Saçların alındığı bölge olan ense (donör alanı) ise 2 aydan sonra rahatlıkla tıraş edilebilir. Ekimden sonra 1 yıl içinde saç boyası yapılmamalıdır. Bir yılın sonunda saç boyası kullanabilirsiniz.

 

Saç Ektirdikten Sonra İz Kalır Mı?

FUE saç ekimi işinde uzman bir doktor ve ekip tarafından yapıldığı takdirde gözle görülebilir şekilde iz bırakmaz. Burada özellikle belirttiğimiz nokta ”gözle görülür” şekilde iz bırakmamasıdır.

 

 

Detaylı Bilgi ve Randevu için Bize Ulaşın

444 0 384    0531 297 8074

 

 

Yayın tarihi: 25.Kasım.2024

"Bu içeriğin geliştirilmesinde Aktıp Hastanesi uzman hekimleri katkı sağlamıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz."

Online Randevu Oluştur