Zonguldak Nöroloji beyin sapı, beyin ve omuriliğin, kasların ve periferik sinir sisteminin işleyişine dair sorunlarla ilgilenen bir bilim dalıdır.
Hastanemizin bu branşında bunamalar (alzheimer gibi), hareket bozuklukları, epilepsi, beyin damar hastalıkları, kas ve sinir hastalıkları, beyin iltihabı ve benzeri pek çok rahatsızlığın tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Uyku bozuklukları da yine bu branşın uzmanlık alanına girmektedir. Zonguldak Nöroloji
Zonguldak Nöroloji
Aktıp Hastanesi olarak, sinir sistemi sağlığınızı büyük bir titizlikle koruyoruz. Uzman nörologlarımız ve modern tıbbi teknolojimizle hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için buradayız. Sinir sistemi sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Aktıp Hastanesi olarak, uzman nörologlarımız ve modern tıbbi teknolojilerimizle hastalarımıza en iyi nöroloji hizmetini sunmaktan gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir sinir sistemi için yanınızdayız.
Nöroloji Nedir?
Sinir sistemi hastalıkları ve fizyolojisiyle uğraşan tıp branşına nöroloji denir. Sinir sistemi ise; omurilik (spinal kord), beyin, periferik sinir sistemi bölümlerinden meydana gelir.
Bu kısımlardan herhangi birinde ortaya çıkan ve tedavisi için cerrahi müdahaleye gerek duyulmayan rahatsızlıkların tedavisini nöroloji bölümü üstlenir.
Öte yandan söz konusu branş, çocuk ve erişkin nörolojisi olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılır. Bu bölümümüzde tecrübeli uzmanlarımız tarafından tedavi ve poliklinik hizmetlerinin yanında bakım gerektiren hastalıkların takibi için yoğun bakım hizmeti de sunulur.
Nöroloji Hangi Hastalıklara Bakar?
Branş kapsamında teşhis ve tedavisiyle ilgilenilen rahatsızlıklardan bazıları şunlardır:
1. İnme (Felç)
2. Beyin damar tıkanıklıklar
3. Beyin felci
4. Beyin kanamaları
5. Venöz hemorajiler
6. Epilepsi (Sara)
7. Bunama (Demans)
8. Baş ağrıları ve migren
9. Hareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, diskineziler, esansiyel tremor, distoni, parkinson vs.)
10. Uyku bozukluğu
11. MS ve çeşitli demiyelinizan hastalıklar
12. ALS Hastalığı
13. Kas hastalıkları (Duchenne Müsküler Distrofi, Myastenia Graves vb.)
14. Omurilik ve beyin iltihaplanması
Nöroloji Bölümünde Hangi Tetkikler Yapılır?
Bölümümüzde uygulanan bazı tanı yöntemleri şöyledir:
1. Nörolojik muayene
2. MR ( MRG- Manyetik Rezonans Görüntüleme)
3. Bilgisayarlı Tomografi (BT)
4. Anjiografi
5. EEG (Elektroensefalografi)
6. Renkli doppler
7. EMG (Elektromiyografi)
8. Lomber Ponksiyon (Beyin omurilik sıvısı alma)
9. Baş dönmesi ve denge testleri
Tüm bu yöntemler ve çok daha fazlası Aktıp Hastanesi nöroloji branşında en son teknolojik gelişmeler ışığında, modern cihazlarla ve deneyimli bir ekip tarafından gerçekleştirilir.
Zonguldak Nöroloji
Yayın tarihi: 17.Eylül.2023
"Bu içeriğin geliştirilmesinde Aktıp Hastanesi uzman hekimleri katkı sağlamıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz."