Aramak İstediğiniz Kelimeyi Girip, Ardından Enter Tuşuna Basınız...

Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Genel Aydınlatma Metni

Kişiye Özel İlgi AKTIP ta

Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Genel Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Genel Aydınlatma Metni

AKTIP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.
(ÖZEL AKTIP HASTANESİ)

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ
GENEL AYDINLATMA METNİ

Veri Sorumlusu sıfatıyla AKTIP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. (ÖZEL AKTIP HASTANESİ/ŞİRKET/İŞVEREN) duruma göre aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin, ticari ilişkilerimiz kapsamında veya sizlerle olan iş ilişkimiz dahilinde, işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, tarafımıza bildirdiğiniz kişisel verilerin doğruluğunu ve güncel halini koruyarak,    kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılabileceğini ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TOPLAMAMIZIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından Hastanemizde çalışanlarımıza fiziki veya telefon aracılığı ile ya da elektronik ortamda yaptırdığınız kayıt, randevu, iş başvuruları gibi farklı kanallarla elde edilmekte, bu veriler Şirketimizin Mevzuata ve Şirket Politikalarına uyumunun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır. Kişisel verileriniz, 6698 Sayılı KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK’nın 4., 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri ve özel nitelikli kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
Şirket’in işyeri-çalışan-ziyaretçi güvenliğini sağlamaya yönelik hukuki yükümlülüğü ve meşru menfaati gereği, işyeri binasına yerleştirdiğimiz kameralar aracılığıyla kayıt yapmaktayız.
“İŞYERİ GÖRÜNTÜLÜ KAYIT POLİTİKAMIZI”  www.aktiphastanesi.com.tr  adresimizden inceleyebilirsiniz

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 4., 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri ve özel nitelikli kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, Şirketimiz tarafından aşağıda yer alan amaçlarla işlenebilmektedir:
•    Şirketimizin yürüttüğü ticari faaliyetlerin ilgili mevzuata ve Şirket Politikalarına uygun olarak yerine getirilmesi için Şirket’imizin iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve bu doğrultuda faaliyetlerin yürütülmesi,
•    Şirketimizin kısa, orta ve uzun vadede ticari politikalarının tespit edilmesi, planlanması ve uygulanması,
•    Şirketimizin insan kaynakları faaliyetlerinin tasarlanması ve yürütülmesi;
•    Şirketimizin iş ilişkisi içerisinde olunan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari ve hukuki emniyetinin sağlanması,
•    Şirketimizin oluşturduğu ticari itibarının ve güvenin korunması,
•    Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, işlenebilmektedir.
Kişisel verilerinizin Şirket’imiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere www.aktiphastanesi.com.tr internet adresinden ulaşabileceğiniz “AKTIP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.(ÖZEL AKTIP HASTANESİ/ŞİRKET/İŞVEREN) KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI”nda yer verilmiştir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT İÇİNDEKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI

Toplanan kişisel verileriniz; KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, Şirketimiz tarafından aşağıda yer alan amaçlarla, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilmektedir:
•    Şirketimizin yürüttüğü ticari faaliyetlerin mevzuata ve Şirket politikalarına uygun olarak yerine getirilmesi için Şirket’imizin iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve bu doğrultuda faaliyetlerin yürütülmesi;
•    Şirketimizin kısa-orta-uzun vadede ticari politikalarının tespit edilmesi, planlanması ve uygulanması;
•    Şirketimizin insan kaynakları faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi;
•    Şirketimizin insan kaynakları faaliyetlerinin planlanmasına ve icrasına destek olunması;
•    Şirketimizin ve iş ilişkisi içerisinde olunan gerçek/tüzel kişilerin ticari ve hukuki emniyetinin sağlanması;
•    Şirketimizin oluşturduğu ticari itibarının ve güvenin korunması.
Kişisel verilerinizin Şirket’imiz tarafından aktarma amaçları konusunda detaylı bilgilere www.aktiphastanesi.com.tr internet adresinden ulaşabileceğiniz “AKTIP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.(ÖZEL AKTIP HASTANESİ/ŞİRKET/İŞVEREN) KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI”nda yer verilmiştir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT DIŞINDAKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI

Şirketimiz kişisel veri/özel nitelikli kişisel verileri yurt dışına aktarmamaktadır. Kişinin talebi olması halinde veya yurt dışına veri aktarılası gereken başkaca bir durumda, ilgili kişinin açık rızası alınarak bu yapılabilecektir.
VERİ SAHİBİ OLARAK KVKK’NIN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ
Kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin KVKK’nın 11. maddesi uyarıca sahip olduğu haklar aşağıdaki gibidir;
•    Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
•    Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
•    Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
•    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
•    Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
•    KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
•    İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
•    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, www.aktiphastanesi.com.tr internet adresimizden veya kurumumuzdan temin edebileceğiniz “VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU’nu” kullanarak veya formda yer alan bilgileri içeren bir dilekçe ile Şirketimize iletebilirsiniz ya da Şirketimize doğrudan başvurabilirsiniz.
Şirket’imiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, tarafımızca Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.
Bu Genel Aydınlatma Metni Şirketimizin internet sitesinde (www.aktiphastanesi.com.tr) yayınlanır.
 
AKTIP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.
(ÖZEL AKTIP HASTANESİ)

İLETİŞİM: Kemer Köprü Mahallesi, Kadıoğlu Sokak, No:30, Merkez / BARTIN
www.aktiphastanesi.com • 444 0 384